Guns N' Roses - muutamia muistoja takavuosilta! Osa 2

Tässä sarjassa pureudutaan niiden tutuimpien perustietojen sijaan "maailman vaarallisimman rockbändin" uran erikoisempiin käänteisiin. Ne tarinat eivät ole aina kauneimpia mahdollisia, mutta kuten sitä tavataan sanoa: aina roiskuu, kun rapataan.

GUNS N' ROSES JA MIELENKIINTOINEN KIERTUE (TAI YKSI NIISTÄ)

Suhteellisen ennalta-arvaamattomassa tilassa olleen Guns N' Rosesin Pohjois-Amerikan -kiertue vuonna 2002 oli varsin huomiotaherättävä jopa tämän bändin omalla asteikolla.

Kierroksen ensimmäisen keikan oli määrä tapahtua Vancouverissa, mutta kuinka ollakaan, Axl Rose yksityiskone ei päässyt nousemaan ajoissa ilmaan - syystä tai toisesta. Lopulta laulajan saapuminen Kanadaan viivästyi niin paljon, että konsertti jouduttiin perumaan kokonaan. Tästähän avauskeikalle saapuneet fanit "riemastuivat" ja seurauksena oli raivokas mellakka konserttivieraiden sekä poliisivoimien välillä. (Axl pahoitteli aiheuttamaansa harmia vuonna 2011, kun Guns N' Roses esiintyi Vancouverissa). - Kanadan-keikka meni siis niin sanotusti poskelleen, mutta Guns N' Rosesin kiertue jatkui sen jälkeen suunnitellusti - ainakin hetken aikaa.

Muutaman viikon kuluttua yhtyeen oli määrä esiintyä Philadelphiassa, mutta Rosea ei taaskaan näkynyt paikan päällä. Kun lämmittelybändin setin päättymisestä oli vierähtänyt puolitoista tuntia (eikä Gunnareita vieläkään näkynyt lavalla), keikka peruttiin vedoten äkilliseen sairastumiseen. Yleisö karjui täyttä kurkkua "Axl Sucks" -huutoja ja oluttuopit lensivät ilmassa, mutta sen suurempaa mellakkaa ei onneksi tällä kerralla syntynyt. Kiertueen promoottori Clear Channel teki sen sijaan omat päätelmänsä ja perui koko loppurundin.

Teksti: Timo Isoaho

Mikäli haluat tutustua Guns N' Rosesin urahistorian faktoihin, kannattaa suunnata tällä sivustolla myös GNR-aakkosiin!