GUNS N' ROSES A:STA Z:AAN OSA 3!

Photo credit: gunsnroses.com

Photo credit: gunsnroses.com

Guns N' Roses -trivian edelliset osat löytyvät täältä (osa 1) ja täältä (osa 2).

R: Rocket Queen -kappaleen taustalla on nainen nimeltään Barbi Von Greif. Axl Rosen kertomuksen mukaan "Barbi pelasti hänen henkensä". Kappaleeseen liittyy toinenkin nainen, nimittäin rumpali Steven Adlerin silloinen tyttöystävä Adriana Smith. Axl Rose ja Smith harrastivat studiossa seksiä ja kaksikon "äänähtelystä" tehtiin myös taltiointi, joka päätyi mukaan lopulliseen biisiin.

S: Sympathy For The Devil -kappale on The Rolling Stonesin käsialaa, mutta Guns N' Roses teki biisistä oman versionsa Greatest Hits -albumilleen ja Interview With The Vampire -elokuvan soundtrackille. Tuolloin Gunnareissa vaikuttanutta Gilby Clarkea ei kutsuttu studioon lainkaan ja kitaristi tekikin tästä omat päätelmänsä. Hänen taipaleensa Guns N' Rosesin riveissä päättyi siihen.

T: The Most Dangerous Band In The World. Siinäpä oiva lempinimi tälle amerikkalaisbändille!

U: Use Your Illusion -albumit (I ja II) ilmestyivät syyskuussa 1991, ja levytykset nousivat julkaisuviikollaan Yhdysvaltain myyntilistalla sijoille 1 ja 2 - yksikään muu bändi ei ole kyennyt vastaavaan saavutukseen.

V: Videotrilogia Don't Cry, November Rain ja Estranged on eräs rockhistorian näyttävimmistä - ja myös kalleimmista. Erityisesti yhdeksän minuuttia kellottava November Rain ja sen huimat kohtaukset - muun muassa Slashin maineikas kitarasoolo - tulivat todella kalliiksi. Mutta se taisi kannattaa.

W: Welcome To The Jungle -hitti kertoo yhtyeen kodista Los Angelesista. "Viidakko"-sanan kuvaa tässä yhteydessä kaupungin vaarallista ja pimeää puolta.

X: X-Posed on Guns N' Rosesista kertova epävirallinen haastattelupohjainen dokumenttijulkaisu. Se ilmestyi markkinoille 2000-luvun alkupuolella.

Y: You Could Be Mine -kappale julkaistiin Use Your Illusion II -albumilla. Kappale on eräs Gunnareiden tunnetuimmista, sillä se soi maineikkaan Terminator II: Judgment Day -elokuvan teemabiisinä. Terminator-tähti Arnold Schwarzenegger kutsui yhtyeen jäsenet aikoinaan kotiinsa päivälliselle keskustelemaan You Could Be Minen käyttöoikeuksista. Kerrottakoon myös, että kappaleesta löytyvä tekstipätkä "With your bitch slap rappin' and your cocaine tongue you get nothin' done" on luettavissa jo Appetite For Destructionin kansilehtisestä, sillä You Could Be Mine oli olemassa jo bändin debyyttipitkäsoiton aikoihin.

Z: Zakk Wylde oli ehdolla Guns N' Rosesin riveihin aivan 90-luvun alussa ja Ozzy Osbournen yhtyeen riveissä taitonsa osoittanut kitaristi kävi jammailemassa Gunnareiden kanssa. Niihin aikoihin GNR nimittäin harkitsi toisen liidikitaristin palkkaamista Slashin rinnalle, mutta suunnitelma ei lopulta toteutunut.

 

Teksti: Timo Isoaho