GUNS N' ROSES A:STA Z:AAN OSA 2!

Photo credit: gunsnroses.com

Photo credit: gunsnroses.com

Alla lisää Guns N' Roses -triviaa, tällä kertaa vuorossa aakkosista J-Q! Ensimmäisen osan löydät täältä.

J: Josh Freese soitti rumpuja Guns N' Rosesin riveissä vuosina 1997-2000. Multi-instrumentalistin soittoa on kuultavissa kaikkiaan yli neljällä sadalla levytyksellä, mutta Gunnareiden kanssa hän nauhoitti vain biisin Oh My God.

K: Knockin’ On Heaven’s Door on eräs Guns N' Rosesin tunnetuimmista kappaleista. Biisin säveltäjä ja alkuperäinen esittäjä on kuitenkin Nobel-voittaja Bob Dylan.

L: Look At Your Game, Girl -kappale on eräs bändin kiistellyimmistä. Biisi on The Spaghetti Incident? -albumin piiloraita ja sen kirjoitti 60-luvulla Charles Manson. Manson on tunnettu amerikkalainen rikollinen - tarkemmin sanoen murhaaja - ja Guns N' Rosesin päätös versioida hänen sävellyksensä on herättänyt runsaasti vastalauseita.

M: Michael Monroe on eräiden Guns N' Rosesin muusikoiden läheinen ystävä. Hanoi Rocks -solisti on vieraillut usein muun muassa Slashin soolokeikoilla ja nähdäänpä Axl Rose myös Monroen Dead, Jail Or Rock N' Roll -videollakin. Lisäksi Monroe soittaa saksofonia Guns N' Rosesin Bad Obsession -kappaleessa.

N: Not In This Lifetime on parhaillaan ympäri maailmaa etenevän Guns N' Rosesin kiertueen nimi. Otsikko juontaa juurensa vuoteen 2012, jolloin Axl Rose kommentoi mahdollista Gunnari-kiertuetta Slashin kansssa seuraavasti: "Not in this lifetime...". Niin ne mielipiteet muuttuvat!

O: One In A Million -kappale on myös herättänyt runsaasti kohua. Biisin sanoituksesta löytyy muun muassa tummaihoisia halventava sana "nigger", mutta Axl Rose on kiistänyt olevansa rasisti. Myöhemmin Rose on tunnustanut käyttäneensä nigger-termiä "kostaakseen tummaihoisille miehille, jotka yrittivät ryöstää hänet Los Angelesissa".

P: Paradise City on Appetite For Destruction -klassikon avainkappaleita. Jos Slash olisi kuitenkin saanut päättää, laulun sanoitus etenisi hieman eri tavalla. Kitaristin mielestä teksti olisi ollut parempi tällaisena: "Take me down to the Paradise City where the girls are fat and they got big titties".

Q: Queen-solisti Freddie Mercury menehtyi vuonna 1991. Miehen muistoksi järjestettiin The Freddie Mercury Tribute Concert For AIDS Awareness -konsertti Wembleyn stadionilla Lontoossa keväällä 1992. Guns N' Roses soitti tapahtumassa muun muassa biisit Knockin' On Heaven's Door ja Paradise City.

Teksti: Timo Isoaho