Guns N' Roses A:sta Z:aan osa 1!

Photo credit: gunsnroses.com

Photo credit: gunsnroses.com

Guns N' Roses saapuu ensi kesänä Hämeenlinnaan, osana Not In This Lifetime -maailmankiertuetta. Jättikonsertti soi Kantolan tapahtumapuistossa lauantaina 1. heinäkuuta ja konserttiin on myyty jo kymmeniä tuhansia pääsylippuja.

Nyt on jo korkea aika ryhtyä verestämään Gunnari-tietoutta ja tässäpä onkin tarjolla monenlaista triviaa ainakin ensimmäiseen hätään!

A: AC/DC yllätti niin omat kuin Guns N' Rosesin fanit perusteellisesti keväällä 2016. Tuolloin australialaislegenda kiinnitti kiertuelaulajakseen Guns N' Rosesin Axl Rosen, joka tuli yhtyeeseen paikkaamaan kuulo-ongelmien takia sivuun siirtynyttä Brian Johnsonia.

B: Beatles-tähti Sir Paul McCartney on eräs Axl Rosen ja muidenkin Gunnari-herrojen suosikkiartisteista. Guns N' Roses onkin esittänyt oman versionsa Paul ja Linda McCartneyn kirjoittamasta Live And Let Die -biisistä.

C: Coachella-festivaali toimi kahden Guns N' Rosesin konsertin tapahtumapaikkana huhtikuussa 2016. Kalifornialaistapahtuman väitettiin maksaneen yhtyeelle esiintymisistä noin 8 miljoonaa dollaria. Chinese Democracy -studioalbumin tekeminen puolestaan maksoi 14 miljoonaa dollaria.

D: Duff McKaganin oikea nimi on Michael Andrew McKagan ja hän syntyi 5. helmikuuuta 1964. Basisti erosi Guns N' Rosesista vuonna 1997, mutta liittyi orkesteriin virallisesti uudelleen viime vuonna.

E: Erin Everly oli Sweet Child O' Mine -kappaleen innoittaja. Axl Rose ja Everly seurustelivat 80-luvulla ja menivät naimisiin keväällä 1990. Liitto kesti lopulta vain muutamia kuukausia. Kitaristi Slashin mielestä Sweet Child O' Mine on "eräs Guns N' Rosesin kehnoimmista biiseistä".

F: Fred Coyry (Cinderella) toimi Guns N' Rosesin rumpalina kahdeksan keikan ajan joulukuussa 1987. Mies paikkasi tuolloin Steven Adleria, joka oli murtanut kätensä nyrkkitappelussa.

G: Guns N' Roses -nimi sai muotonsa, kun Rosen vanha yhtye Hollywood Rose ja hänen ystävänsä Tracii Gunsin johtama L.A. Guns "yhdistivät nimensä ja voimansa" 80-luvun puolivälissä.

H: Hell House oli kuvaava lempinimi paikalle, jossa Guns N' Rosesin jäsenet asuivat vuonna 1985. Paikka sijaitsi Hollywoodin Sunset Boulevardilla ja silminnäkijöiden mukaan "asuinpaikka oli täynnä alkoholia, huumeita ja sekaisin olevia ihmiisiä".

I: It's Alright -kappaleen alkuperäinen esittäjä on heavylegenda Black Sabbath ja sen säveltäjä sekä laulaja on Sabbath-rumpali Bill Ward. Guns N' Roses esitti biisiä muun muassa Use Your Illusion -maailmankiertueella 90-luvun alussa.

Teksti: Timo Isoaho