SAAPUMINEN HÄMEENLINNAAN JA KANTOLAN TAPAHTUMAPUISTOON

 

Guns N’ Rosesin jättikonsertti järjestetään Hämeenlinnassa, Kantolan tapahtumapuistossa. Kantolan tapahtumapuisto sijaitsee kävelymatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta etelään 9,5 hehtaarin puistoalueella, Vanajaveden äärellä, Kantolan teollisuusalueella.

Tapahtumapäivänä Hämeenlinnaan on odotettavissa 55 000 konserttivierasta juhlimaan GNR:n kanssa, joten kaupungin kulkuväylät ja erityisesti tapahtuman sisääntuloportit voivat ruuhkautua. Suosittelemme saapumaan paikalle jo päiväsaikaan nauttimaan tapahtuma-alueen antimista ja varaamaan mukaan reilusti juhlamieltä!

Hämeenlinnan keskustassa parkkitilaa on erittäin rajallinen määrä, joten suosittelemme autoilijoita jättämään autoja liityntäpysäköintipaikoille ja saapumaan Hämeenlinnaan julkisilla kulkunevoilla. Konserttivieraille on kuitenkin varattu rajallinen määrä parkkitilaa

  • Vanajan kirkon (P1) yhteydessä
  • Visamäen (P2) yhteydessä
  • Kantolan Event Campingin (P3)  yhteydessä
  • Kantolan Tapahtumapuiston välitön läheisyys (PVIP) yhteydessä.

HUOM! Pysäköinti ei sisälly konsertin VIP-paketteihin, vaan maksaa erikseen. Parkkialueet täytetään saapumisjärjestyksessä
Lisätietoja parkkipaikoista ja ohjeista saapumissuunnittain löydät alempaa Autolla Saapuminen ja Pysäköinti -osiosta, suosittelemme lukemaan tarkkaan tiedot ja saapumisohjeet eri paikoitusalueisiin liittyen.

Junaliikenteen aikataulut ja lisävuorot löytyvät VR:n sivuilta. Events Club järjestää myös bussikuljetuksia Helsingin, Turun ja Tampereen suunnista tuleville: menopaluu-Matkaraketit ovat nyt loppuunmyyty.

Matka Kantolaan Hämeenlinnan keskustasta käy kävellen. Matkaa kertyy noin 3 kilometriä. Varaathan riittävästi aikaa, säänmukaiset varusteet ja mukavat kengät! Kävelyreitin varrella on aukiolevia yrityksiä, joissa käy myös konserttipäivänä asiakkaita. Toivomme konserttivieraita ottamaan heidätkin huomioon, jotta kulku tapahtuma-alueelle etenee mahdollisimman jouhevasti. Perille Kantolaan pääset myös seuraamalla oransseja/valkoisia ilmapalloja. Katso ilmapalloreitti tästä kartasta.

Poikkeavat liikennejärjestelyt Hämeenlinnassa ja Kantolassa tapahtumapäivänä

Kantolan alue on rauhoitettu autoliikenteeltä tapahtumapäivänä, joten tapahtuma-alueen läheisyyteen ei pääse ajamaan ilman tontilleajolupaa. Kantolan alueella on useampia poikkeuksia liikennejärjestelyissä ja ajoittaisiin ruuhkiin on syytä varautua, joten varaathan hyvin aikaa ja malttia alueella liikkumiseen.

Kantolan alueella poikkeavat liikennejärjestelyt tapahtumapäivänä koskevat seuraavia teitä:

Vanajantie: yksisuuntainen keskustasta etelän suuntaan tapahtumapäivänä, Vanajantielle ei pääse enää ajamaan iltapäivästä lähtien.
Kantolankatu
Luukkaankatu
Puusepänkatu
Myllärinkatu
Alueelle tulee lisäksi pysäköintikieltokyltitys.

Kantolaan saapuminen juna-asemalta

Suosittelemme varaamaan junaliput konserttipäivää varten hyvissä ajoin ennakkoon, sillä paikat täyttyvät nopeasti!
Juna-asemalta on noin kolmen kilometrin matka Kantolaan, joten suosittelemme varaamaan aikaa tapahtumapuistoon saapumiseen. Kulku juna-asemalta käy Hämeentien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kantolankadun, Luukkaankadun ja Puusepänkadun kautta. Tarkan reitin löydät yllä olevasta kartasta. Perille Kantolaan pääset myös seuraamalla valkoisia ilmapalloja. Katso ilmapalloreitti tästä kartasta.
Konsertin jälkeen järjestettävät junaliikenteen lisävuorot löytyvät VR:n sivuilta. Suosittelemme varaamaan paikat paluukuljetuksiin etukäteen.

Kantolaan saapuminen linja-autoasemalta

Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevalta linja-autoasemalta on n. kolmen kilometrin matka Kantolaan, joten suosittelemme varaamaan aikaa tapahtumapuistoon saapumiseen. Kulku linja-autoasemalta käy Paasikiventien, Vanajantien, Kantolankadun, Luukkaankadun ja Puusepänkadun kautta. Tarkan reitin löydät yllä olevasta kartasta.  Perille Kantolaan pääset myös seuraamalla oransseja ilmapalloja. Katso ilmapalloreitti tästä kartasta.

Mm. Onnibus järjestää extravuoroja paluumatkoihin konserttivieraille tapahtuman jälkeen, lue lisää Onnibussin sivuilta.

Infoa tilausajobusseille:
Lue lisää tilausajobussien pysäköinnistä täällä.

pyörällä

Suosittelemme pyörällä tapahtumaan saapuvia ajamaan tapahtuma-alueen tuntumaan keskustan kautta, reittiä Vanajantie, Kantolankatu, Luukkaankatu ja Puusepänkatu.
N. 200m tapahtuma-alueen sisäänkäynniltä, osoitteessa Puusepänkatu 5, sijaitsee konserttivieraille varattu pyöräparkki, jonne pyörän voi jättää tapahtuman ajaksi omalla vastuulla. Pyöräparkin sijainnin löydät yllä olevasta kartasta.

Drop off -piste takseille

Takseille on varattu pysähdys/drop off -paikka Vanajantiellä (Puusepänkadun risteyksen lähettyvillä), jonne ajo tapahtuu Hämeenlinnan keskustan kautta. Huom! Vanajantielle pääsevät ajamaan ainoastaan taksit, joilla on taksivalo katolla. Vanajantie on tapahtumapäivänä yksisuuntainen, jonka vuoksi kyseiselle parkkipaikalle ei pääse ajamaan valtatie 10 kautta. Tästä konserttivieraat pääsevät Puusepänkatua pitkin pääportille opasteita seuraamalla. Pysähdys/drop off -paikka palvelee sekä tapahtumaan saavuttaessa sekä sieltä poistuessa ja on sallittu ainoastaan takseille ja liikuntarajoitteisia asiakkaita kuljettaville takseille. Drop off -pisteen sijainnin löydät tästä kartasta

Drop off -piste kyyditsijöille

Kyydin tapahtumaan saaville järjestetään drop off -piste Vanajantien ja Kantolankadun risteyksen läheisyyteen. Tähän voi pysähtyä ja jättämään kyytiläisiä päivällä ennen porttien aukeamista (klo 15). Alueella on erittäin rajoitetusti tilaa ja alue tulee ruuhkautumaan tapahtumapäivänä, joten suosittelemme varaamaan aikaa alueella liikennöimiseen. Päivällä toimivan Drop off -pisteen sijainnin löydät tästä kartasta

Huomioithan seuraavat!
- Vanajantie on tapahtumapäivänä yksisuuntainen, jonne ajo käy keskustan kautta.
- Vanajantie suljetaan alkuillasta, joten Drop off -piste ei ole käytössä tapahtuman jälkeen. Sovithan siis noutopaikan esim. keskustaan.

Autolla saapuminen ja pysäköinti

Guns N’ Rosesin jättikonserttiin saapuu 55 000 konserttivierasta juhlimaan Gunnareiden tahtiin, joten ruuhkien välttämiseksi suosittelemme saapumaan Hämeenlinnaan tapahtumapäivänä hyvissä ajoin päiväsaikaan nauttimaan kesäpäivästä muiden juhlijoiden kera! Tapahtumapäivänä Hämeenlinnassa on useampia poikkeuksia liikennejärjestelyissä ja ajoittaisiin ruuhkiin on syytä varautua, joten varaathan hyvin aikaa, kärsivällisyyttä ja juhlamieltä konserttiin saapumiseen.   


Autoilijoille on varattu rajattu määrä pysäköintialueita, jotka täytetään saapumisjärjestyksessä. Pysäköintimaksu suoritetaan käteisellä paikan päällä. Tarkistathan alla olevasta infosta, mikä on saapumissuunnastasi ensisijainen paikoitusalue (P1, P2, P3 vai PVIP) ja ohjeistuksen saapumisesta. Huomioithan, että liikenteen sujuvuuden kannalta on tärkeää seurata näitä ohjeistuksia ja tienvarsiopasteita navigaattorin antamien ohjeituksien sijaan, vain täten voimme varmistaa liikenteen uudelleenohjauksen ruuhkatilanteissa. Alueella tulee olemaan reaaliaikaisia digitauluja, jotka näyttävät paikoitusalueiden täyttöasteen ja opastavat seuraavalle pysäköintialueelle, mikäli alue on täynnä. Alueella on myös liikenteenohjaajia opastamassa paikoitusalueille. Päivitämme myös Facebook-tapahtumaan sekä Twitteriimme #GNRfinland kun parkkialueet alkavat täyttyä - ota kanavat seurantaan!

PYSÄKÖINTIALUEET Pysäköintialueet aukeavat tapahtumapäivänä klo 12

P1 Vanajan kirkon läheisyydessä (ensisijaisesti Helsingistä, Lahdesta saapuvat) 35€ / autokunta
P2 Visamäki (ensisijaisesti Tampereelta & Turusta saapuvat) 35€ / autokunta
P3 Kantola Event Camping - TÄYNNÄ! (ensisijaisesti Camping alueella majoittuvat, Lahdesta & Helsingistä saapuvat) 30€ / autokunta
HUOM! P3 -parkkialue on suljettu klo 23-02 välisenä aikana, parkkialueelta pääsee poistumaan klo 02 aikoihin, kun Kantolan alue on tyhjennetty konserttivieraista
PVIP Kantolan tapahtumapuiston välitön läheisyys (ensisijaisesti Helsingistä saapuvat) 50€ / autokunta

Huomioithan, että pysäköintialueille ei oteta matkailuautoja!

SAAPUMINEN MOOTTORIPYÖRÄLLÄ

Moottoripyöräilijöille soveltuvimmat pysäköintialueet ovat P2 & PVIP, hinta 20€/moottoripyörä.

Helsingistä saapuminen (Ensisijaiset pysäköintialueet P1, P3, PVIP)

P1-parkkialueelle saapuminen (Vanajan kirkon läheisyys)
Moottoritietä E12 (Tre-Hki), Riihimäen jälkeen poistu liittymästä 22 Turengintielle (tie 292) Janakkala/Turenki, jatka suoraan (n 6 km) jonka jälkeen käänny Janakkalan keskustasta liikenneympyrästä vasemmalle Harvialantielle (tie 290). Jatka tietä 290 suoraan (n. 10km), jonka jälkeen käänny vasemmalle Konepajantielle (Kyltit: Huhtamäki), jatka matkaa n. 650m ja käänny oikealle Paikkalantielle. Paikkalantieltä seuraa digitaalisia tieopasteita P1 alueelle sekä liikenteenohjaajien ohjeita. Mikäli haluat käyttää navigaattoria, aseta Paikkalantie määränpääksi navigaattoriin vasta Janakkalan keskustaan saapuessasi oikean reitin varmistamiseksi. Parkkialueelta käynti Kantolan tapahtumapuistoon käy kävellen opastettua reittiä. Parkkipaikalta kävelyreitin perille opastaa siniset ilmapallot, katso ilmapalloreitti tästä kartasta

PVIP & P3 -parkkialueelle saapuminen (Kantolan tapahtumapuiston läheisyys, Kantola Event Camping)
Moottoritietä E12 (Tre-Hki), Riihimäen jälkeen poistu liittymästä 22 Turengintielle (tie 292) Janakkala/Turenki, jatka suoraan (n 6 km) jonka jälkeen käänny Janakkalan keskustasta liikenneympyrästä vasemmalle Harvialantielle (tie 290). Jatka tietä 290 suoraan (n. 10km), jonka jälkeen käänny vasemmalle Konepajantielle konsertin opasteiden mukaisesti, jatka matkaa n. 650m ja käänny oikealle Paikkalantielle. Jatka Paikkalantietä suoraan (n. 1,4 km) ja käänny vasemmalle Myllärinkadulle. Seuraa tieopasteita sekä liikenteenohjaajien ohjeita parkkialueelle. Mikäli haluat käyttää navigaattoria, aseta Myllärinkatu määränpääksi navigaattoriin vasta Janakkalan keskustaan saapuessasi oikean reitin varmistamiseksi. Parkkipaikalta Kantolan tapahtumapuistoon kävelyreitin perille opastaa siniset ilmapallot, katso ilmapalloreitti tästä kartasta!  .

Turusta saapuminen (Ensisijainen pysäköintialue P2)

P2-parkkialueelle saapuminen (Visamäki)
Turun valtatietä saapuessa (VT 10) Hämeenlinnaa kohti, käänny oikealle rampista tielle 130 kohti Hämeenlinna, ja taas oikealle Lahdensivuntielle. Aja n. 500m ja Visamäki on oikealla puolellasi. Seuraa tieopasteita sekä liikenteenohjaajien ohjeita parkkialueelle. Parkkialueelta Kantolan tapahtumapuistoon pääset kävellen kävelytietä, joka lähtee Vankanlähteen päästä, VT10 kävelytielle, Myllärinkadulle ja konserttialueen sisäänkäynnille. Parkkipaikalta kävelyreitin perille opastaa siniset ilmapallot, katso ilmapalloreitti tästä kartasta

 

Tampereelta saapuminen (Ensisijainen pysäköintialue P2)

 

P2-parkkialueelle saapuminen (Visamäki)
Moottoritietä E12 poistu liittymästä 25, jatka oikealle Lahdensivuntielle (Tie 130 / Helsinki, Kankaantausta, Myllymäki -kyltin mukaan), aja suoraan Lahdensivuntietä n. 2,2km ja määränpää on vasemmalla puolella. Seuraa tieopasteita sekä liikenteenohjaajien ohjeita parkkialueelle. Parkkialueelta Kantolan tapahtumapuistoon pääset kävellen kävelytietä, joka lähtee Vankanlähteen päästä, VT10 kävelytielle, Myllärinkadulle ja konserttialueen sisäänkäynnille (n. 3km). Parkkipaikalta kävelyreitin perille opastaa siniset ilmapallot, katso ilmapalloreitti tästä kartasta!  .

Lahdesta saapuminen (Ensisijainen pysäköintialue PVIP, P1, P3)

 

PVIP & P3 -parkkialueille saapuminen (Kantolan tapahtumapuiston läheisyys, Kantola Event Camping)
Valtatie 10 ajaessa, poistu liikenneympyrästä liittymään Harvialantie (Reitti 10) aja suoraan (n. 2,3km), jonka jälkeen saavut taas liikenneympyrään. Poistu liikenneympyrästä Turun valtatielle (Reitti 10). Aja n 200 metriä ja käänny oikealle liittymästä kohti Kantola.
T-risteyksestä käänny vasemmalle Vanajantielle ja edelleen vasemmalle Myllärinkadulle. Seuraa tieopasteita sekä liikenteenohjaajien ohjeita parkkialueelle, mikäli PVIP & P3 on täynnä, autot ohjataan P1 paikoitusalueelle Vanajan kirkon läheisyyteen. Parkkipaikalta Kantolan tapahtumapuistoon pääset kävellen Myllärinkatua porteille. Parkkipaikalta kävelyreitin perille opastaa siniset ilmapallot, katso ilmapalloreitti tästä kartasta

Huom! P3:lta pääsee poistumaan viimeistään klo 02 aikoihin, kun Kantolan alue on tyhjentynyt konserttivieraista

P1-parkkialueelle saapuminen (Vanajan kirkon läheisyys)
Valtatie 10 ajaessa, poistu liikenneympyrästä liittymään Harvialantie (Reitti 10) aja suoraan (n. 2,3km), jonka jälkeen saavut taas liikenneympyrään. Poistu liikenneympyrästä Turun valtatielle (Reitti 10). Aja n 200 metriä ja käänny oikealle liittymästä kohti Kantola. T-risteyksestä käänny oikealle Vanajantielle, jatka Paikkalantietä eteenpäin. Seuraa digitaalisia tieopasteita sekä liikenteenohjaajien ohjeita parkkialueelle. Parkkialueelta käynti Kantolan tapahtumapuistoon käy kävellen opastettua reittiä. Parkkipaikalta kävelyreitin perille opastaa siniset ilmapallot, katso ilmapalloreitti tästä kartasta

 

Mikäli jokin jäi askarruttamaan, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen kantola(at)livenation.fi , tai postata kysymyksesi konsertin Facebook-tapahtumaan.