FAQ - Usein kysyttyä

 

Aikataulut

Klo 15 portit konserttialueelle avataan ja aloitetaan turvatarkastukset, samalla myös ravintolat ja myyntipisteet aukeavat. Suosittelemme jättämään ylimääräiset tavarat (mm. isot reput ja laukut) kotiin turvatarkastuksen sujuvuuden varmistamiseksi. Ylimääräisiä tavaroita voi tarvittaessa jättää narikkaan säilytykseen konsertin ajaksi. Myös narikkaan jätetyt tavarat ja tapahtuman aikana narikasta noudetut tavarat tarkastetaan turvallisuussyistä.

Arvioidut soittoajat on nyt julkaistu! Suosittelemme saapumaan ajoissa paikalle, sillä soittoajat voivat muuttua vielä tapahtumapäivänäkin. Pysy ajantasalla ja seuraa ajankohtaisia uutisia myös tapahtuman FB-eventissä, päivitämme hyödyllistä tietoa mm. käytännön järjestelyistä / saapumisvinkeistä eventissä keikkapäivänä!

Arvioidut soittoajat:
Noin klo 18.45 Michael Monroe
Noin klo 19.35 The Darkness  
Noin klo 20.45 Guns N’ Roses

Huom! Annetut soittoajat ovat arvioituja ja saattavat muuttua vielä keikkapäivänäkin.
Tapahtuma päättyy viimeistään klo 24. Vinkit tapahtuma-alueelle saapumiseen täältä ja konsertin jälkeen poistumiseen liittyen löydät täältä.

alue

Guns N’ Rosesin jättikonsertti järjestetään Hämeenlinnassa, Kantolan tapahtumapuistossa. Kantolan tapahtumapuisto sijaitsee kävelymatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta etelään 9,5 hehtaarin puistoalueella, Vanajaveden äärellä, Kantolan teollisuusalueella. Portit Kantolan tapahtumapuistoon aukeavat konserttipäivänä klo 15, joten suosittelemme lämpimästi saapumaan hyvissä ajoin jo iltapäivällä nauttimaan kesäpäivästä Kantolan tapahtumapuistoon hyvästä ruoasta, anniskelualueen antimista sekä muista alueen palveluista, muiden GNR-diggareiden seurassa. Alueelle pääsee vain kerran sisään, joten varauduthan ottamaan mukaan kaikki tarvittavat tavarat päivää varten!

Lue lisää tapahtuma-alueen palveluista täältä!

Anniskelualue

Kantolan tapahtumapuistossa on suuri anniskelualue täysi-ikäisille, jossa voi nautiskella kesäpäivästä perinteisten panimotuotteiden, viinien, drinkkien ja shampanjan sekä muiden virvokkeiden parissa. Varauduthan todistamaan ikäsi anniskelualueiden sisäänkäynneillä virallisella henkilöllisyystodistuksella (poliisin myöntämä henkilökortti, passi tai ajokortti). Alkoholilainsäädännön vuoksi omia alkoholijuomia ei saa tuoda tapahtuma-alueelle. Anniskelualue on auki klo 01 saakka. Katso anniskelualueen sijainti tästä kartasta!

ensiapu

Tapahtuma-alueelta löytyy ensiapupiste, jossa saa hoitoa pieniin haavereihin. Ensiapupisteen sijainnin löydät tapahtuma-alueen kartasta.

Eväät ja virvoikkeet

Alueella on myynnissä ruokaa ja juomaa, lisätietoja alueen ruokatarjonnasta ja palveluista löydät täältä. Omat pienet piknikeväät voi ottaa mukaan, kunhan pakkaus on helposti avattavissa turvatarkastuksessa. Voit tuoda mukanasi konserttiin avaamattoman pehmeän, alkoholittoman, enintään 0,5 litran kokoisen muovipullon tai mehutetran. Myös max. noin 0,5 litran kokoiset tyhjät muoviset juomapullot ovat sallittuja. Vesipisteen sijainnin löydät tapahtuma-alueen kartasta. Piknikvarusteiden (veitset, grillit, retkikalusteet, lasipullot ja -purkit) tuominen alueelle on turvallisuussyistä kielletty.

ikäraja

Ikäraja tapahtumaan on 5 vuotta, mutta alle 14-vuotiaat konserttivieraat tarvitsevat turvallisuussyistä mukaansa yli 18-vuotiaan huoltajan. Huomaathan, että kaikki konserttivieraat tarvitsevat oman lipun päästäkseen alueelle.

jonotus

Porteille saa tulla jonottamaan vasta tapahtumapäivänä klo 9 alkaen.

julisteet, flyerit ja tuotemyynti

Julisteiden ja flyerien jakaminen sekä kaikenlainen myyntitoiminta on sallittua vain tapahtumaorganisaation erikseen myöntämällä luvalla. Alueella on 2 virallista tuotemyyntipistettä, tuotemyyntipisteiden sijainnit ja tapahtuma-alueen muut palvelut löydät täältä!

juomavesi

Voit tuoda mukanasi konserttiin avaamattoman pehmeän, alkoholittoman, enintään 0,5 litran kokoisen muovipullon tai mehutetran. Myös max. noin 0,5 litran kokoiset tyhjät muoviset juomapullot ovat sallittuja. Alueella on 2 vesipistettä juomapullon täyttämiseksi sekä vesipullojen myyntiä. Vesipisteiden sijainnin löydät tapahtuma-alueen kartasta.

Kamerat ja tallennuslaitteet

Matkapuhelimen tai pienen automaattikameran saa tuoda konserttialueelle. Järjestelmäkamerat, ammattikäyttöön tarkoitetut kamerat ja kamerat, joissa on irrotettavaa optiikkaa eivät ole sallittuja. Videokamerat (myös GoPro), nauhurit, tietokoneet, tablettitietokoneet ja selfiestickit eivät ole sallittuja.

Kantolan tapahtumapuisto ja Hämeenlinna

Kantolan tapahtumapuisto sijaitsee Hämeenlinnassa, noin tunnin matkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. Hämeenlinnaan saavut helpoiten junalla tai linja-autolla. Kantolan tapahtumapuisto on vain noin 3 km päässä rautatieasemalta ja n. 3 km linja-autoasemalta sekä kaupungin keskustasta. Saapumisohjeet Kantolaan löydät täältä
Lisätietoja Hämeenlinnasta ja tapahtumapaikasta löydät Kantolan tapahtumapuiston verkkosivuilta.

Kierrätys ja roskat

Roskiksia löytyy ympäri tapahtuma-aluetta. Autathan meitä pitämään tapahtuma-alue siistinä ja toimita roskasi roskiksiin!

Kuulosuojaimet

Suosittelemme yleisölle korvatulppia, niitä on myynnissä myös tapahtuma-alueella.

Liikennejärjestelyt

Tapahtumapäivänä Hämeenlinnaan on odotettavissa 55 000 konserttivierasta juhlimaan Guns N’ Rosesin kanssa, joten kaupungin kulkuväylät ja erityisesti tapahtuman sisääntuloportti voivat ruuhkautua. Suosittelemme siis, että Hämeenlinnaan saavutaan hyvissä ajoin päivällä nauttimaan lauantaisesta kesäpäivästä sekä varaamaan hyvin aikaa ja juhlamieltä Kantolan tapahtumapuistoon saapumiseen. Hämeenlinnan keskustassa parkkitilaa on erittäin rajallinen määrä, joten ensisijaisesti suosittelemme autoilijoita jättämään autoja liityntäpysäköintipaikoille ja saapumaan Hämeenlinnaan julkisilla kulkunevoilla. Konserttivieraille on varattu rajallinen määrä pysäköintipaikkoja erillisiltä paikoitusalueilta, jotka on jaoteltu saapumissuunnan mukaan. Luethan tarkasti ohjeistukset Hämeenlinnaan ja Kantolaan saapumisesta täältä, mikäli olet tulossa autolla tai moottoripyörällä.

Liput

Palvelumaksuineen alkaen 89,50 euroa Ticketmasterista. Kaikki liput ovat numeroimattomille seisomapaikoille. Lipuilla pääsee alueelle vain kerran sisään.
Perusliput sekä Golden Circle -liput on loppuunmyyty. Tapahtumaan on myynnissä myös VIP-paketteja, tarkemmat kuvaukset paketeista löydät täältä! 

Liikuntarajoitteisille konserttivieraille tarkoitetut pyörätuoliliput, joilla taataan pääsy pyörätuolikorokkeelle, on nyt loppuunmyyty. Liikuntarajoitteiset asiakkaat voivat ostaa myös normaalin pääsylipun, mutta tällä emme voi taata korokkeelle pääsyä rajallisen tilan vuoksi. Ensisijaisesti korokkeelle päästetään pyörätuolilipun ostaneet. Alueella jokaisen WC-alueen ja pyörätuolikorokkeen yhteydessä on pääsy esteettömiin vessoihin. Pyörätuolilla liikkuvat ja näkörajoitteiset saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Näkörajoitteisilla asiakkailla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Lisätietoja esteettömyydestä löydät täältä!

Tapahtuman virallinen lipunmyyjä on Ticketmaster. On suuri riski ostaa lippuja mahdollisilta muilta myyjiltä. Olemme törmänneet useisiin epärehellisiin nettikauppiaisiin, jotka maksun saatuaan eivät toimita virallisia sisäänpääsyyn oikeuttavia lippuja. Lippuväärennöksellä ei pääse sisään tapahtumaan, vaikka lipun olisi hankkinut hyvässä uskossa.

Liput, kyltit ja banderollit

Liput ja banderollit ovat sallittuja, mutta niitä ei saa nostaa ilmaan lavan edessä eikä muuallakaan, missä ne voivat haitata muiden näkyvyyttä. Järjestyksenvalvojat voivat pyytää sinua laskemaan kyltitystäsi. Lippujen ja banderollien tangot ja kepit kannattaa jättää kotiin, sillä näiden tuominen alueelle on turvallisuussyistä kiellettyjä.

Löytötavarat

Tapahtuman aikana kadonneita tavaroita voi tiedustella alueella sijaitsevasta info-pisteestä. Info-pisteen sijainnin löydät tästä kartasta.
Löytötavarat toimitetaan tapahtuman jälkeisenä maanantaina 3.7. Hämeenlinnan Seudun löytötavaratoimistoon. Löytötavaroita on mahdollista tiedustella 5.7.2017 alkaen numerosta 0600 – 303322. Löytötavaratoimiston aukioloajat ja yhteystiedot löydät täältä.

Majoitus

KANTOLA EVENT CAMPING
Kantolan Tapahtumapuiston vieressä sijaitsee teltta- ja caravan-leirintäalue Kantola Event Camping, joka on tarkoitettu pääsääntöisesti Guns’n’Roses konserttiin saapuville matkailijoille. Alueella on noin 30 matkailuvaunu-/autopaikkaa ja noin 300 telttapaikkaa.

Leirintäalueen vierestä, Sotkanrannan satamasta, löytyy leiriytyjille tarpeelliset palvelut: sauna, vessat, grillikatos, uimapaikka sekä A-oikeuksin varustettu ravintola ja suuri terassi, jossa purtavaa aamiaisesta iltaruokaan. Kaikki Sataman palvelut ovat maksullisia, eivätkä sisälly leiriytymisen hintaan. Leirintäalueen yhteydestä löytyy myös parkkitilaa, saapumiseen liittyviä lisätietoja löydät täältä!

Lue lisää leirintäalueesta:
Facebook sivuilta
Verkkokauppa (telttapaikat / matkailuvaunu -ja autopaikat)
Leiriytyjille on myös varattu rajallinen määrä paikoitustilaa, lue lisää täältä!

Hämeenlinnan muista majoitusmahdollisuuksista löydät tietoa Kantolan verkkosivuilta.

Maksuvälineet

Useissa myyntipisteissä ja baareissa on korttimaksumahdollisuus, mutta häiriöiden varalta ja asioinnin nopeuttamiseksi mukaan kannattaa varata käteistä rahaa. Maksuvälineinä käteisen lisäksi hyväksytään yleisimmät pankki- ja luottokortit, myös debit-kortit ja Visa Electron.

Myyntipaikat

Ota yhteyttä: Live Nation Finland / Anu Kauppi, anu.kauppi(at)livenation.fi

Narikka

Alueen sisäänkäynnin yhteydessä on maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen. Suosittelemme jättämään ylimääräiset tavarat (mm. isot reput ja laukut) kotiin turvatarkastuksen sujuvuuden varmistamiseksi - pienemmät reput ovat alueella sallittuja. Ylimääräisiä tavaroita voi tarvittaessa jättää narikkaan säilytykseen konsertin ajaksi. Myös narikkaan jätetyt tavarat ja tapahtuman aikana narikasta noudetut tavarat tarkastetaan turvallisuussyistä. Narikkaan pääsee asioimaan tapahtuma-alueen ulko- ja sisäpuolelta. Narikka maksaa 5€ ja lisäkäynnistä veloitetaan 2€ / käynti. Narikan sijainnin löydät tästä kartasta.

Pysäköinti

Ensisijaisesti suosittelemme saapumaan julkisilla kulkuvälineillä. Mikäli saavut autolla, niin huomioithan että tapahtumapäivänä Hämeenlinnassa on useampia poikkeuksia liikennejärjestelyissä ja ajoittaisiin ruuhkiin on syytä varautua, joten varaathan hyvin aikaa, kärsivällisyyttä ja juhlamieltä konserttiin saapumiseen.   
Autoileville konserttivieraille järjestetään mahdollisuus maksulliseen pysäköintiin. Pysäköintialueita Vanajan kirkon (P1), Visamäen (P2), Kantolan Event Campingin (P3) ja Kantolan tapahtumapuiston välitön läheisyys (PVIP) yhteydessä, jotka täytetään saapumisjärjestyksessä. HUOM! Tilaa on erittäin rajallisesti, lisätietoja parkkipaikoista löydät täältä! Luethan tarkkaan tiedot saapumisohjeistuksista eri paikoitusalueisiin liittyen.

Liikuntarajoitteisille asiakkaille tarkoitetusta pysäköinnistä lisätietoja löytyy täältä.

Saapuminen

Suosittelemme saapumaan Hämeenlinnaan ensisijaisesti julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Lisätietoja Hämeenlinnaan ja Kantolaan julkisilla kulkuvälineillä ja henkilöautolla saapumisesta, sekä paikoitusmahdollisuuksista löydät täältä

Esteettömästä saapumisesta löydät lisätietoja täältä.

Turvallisuus & kielletyt esineet

Järjestyksenvalvojia on koko tapahtuma-alueella ja sen läheisyydessä. Järjestyksenvalvojilla on keltaiset tai oranssit liivit. Voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa. Tapahtuma-alueelta löytyy myös infopiste, josta voit kysyä apua.

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden ja nauhureiden, tablettitietokoneiden, selfiestickien, retkikalusteiden, sateenvarjojen, grillien, lemmikkieläinten, tölkkien, purkkien, alkoholijuomien, laser-osoittimien, aseiden, ilotulitteiden sekä muiden vaarallisten aineiden tai välineiden tuominen konserttiin ja sen välittömään läheisyyteen on ehdottomasti kielletty. Mukaan voi ottaa max. 0,5 litran avaamattoman muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Suosittelemme korvatulppia, joita voi myös ostaa tapahtuma-alueelta. Alueelta löytyy myös maksullinen narikka, jonne voi jättää tavaroita säilytykseen.
Kalusteissa tekevät poikkeuksen pienet kokoontaitettavat retkituolit, jotka ovat sallittuja ilmeiseen tarpeeseen kuten raskauden viimeinen kolmannes tai jalka paketissa.
Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty ja johtaa tapahtuma-alueelta poistamiseen.
Kaikki huumausaineet ovat laittomia ja siksi kielletty. Toimimme yhteistyössä poliisin kanssa huumeiden torjumiseksi.

Q&A

Jos et löytänyt vastausta sinua askarruttavaan kysymykseen, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen kantola(at)livenation.fi , tai postata kysymyksesi konsertin Facebook-tapahtumaan.